Preşedintele Iohannis participă, miercuri, la prima acţiune de împădurire în zona deşertificată din sudul României

Preşedintele Iohannis participă, miercuri, la prima acţiune de împădurire în zona deşertificată din sudul României

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, în oraşul Dăbuleni din judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Campania este iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"Preşedintele Klaus Iohannis va discuta cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, o componentă importantă a Programului Naţional de Împăduriri", precizează sursa citată.

Acţiunea se desfăşoară în contextul Zilei Internaţionale a Pădurilor, marcată anual la 21 martie, a cărei temă este în acest an "Restaurarea Pădurilor".

"Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră. (...) În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare", subliniază Administraţia Prezidenţială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...