Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu delegaţia Comisiei de la Veneţia; discuţiile vor viza şi modificările Codurilor penale

Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu delegaţia Comisiei de la Veneţia; discuţiile vor viza şi modificările Codurilor penale

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, discuţiile urmând să vizeze şi modificările la Codurile penale.

Potrivit agendei şefului statului, primirea delegaţiei Comisiei de la Veneţia va avea loc la ora 11,00.

Marţi, Iohannis declara că la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia cu siguranţă se va discuta şi despre situaţia Codurilor penale.

"Voi avea o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, întâlnire solicitată de cei din Comisie, şi cu siguranţă vom discuta şi situaţia Codurilor", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Şi ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, se va întâlni, în aceeaşi zi, cu grupul de raportori ai Comisiei de la Veneţia.

Totodată, Comisia specială parlamentară în domeniul justiţiei va avea, joi, o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, discuţiile vizând ordonanţele de urgenţă de modificare a legilor justiţiei, potrivit preşedintelui Comisiei speciale, Florin Iordache.

"Comisia de la Veneţia (...) se va întâlni cu noi joi, la ora 11,00. Până atunci, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia vor avea întâlniri cu MJ, asociaţiile, CSM şi aşa mai departe. Dar Comisia de la Veneţia va veni punctual să discute pe legile justiţiei. Aşa cum ştiţi, pârâcioşii de serviciu, respectiv PNL şi USR, au mers la Strasbourg şi s-au plâns că nu ştiu ce s-a întâmplat şi, în aceste condiţii, Comisia de la Veneţia a venit să vadă dacă Ordonanţele 90, 92, 7, prin modificările care s-au făcut, s-a adus atingere la legile justiţiei", a precizat Iordache, marţi, după şedinţa Comisiei speciale.

În şedinţa de marţi a Comisiei speciale pe justiţie, senatorul PNL Alina Gorghiu a propus amânarea dezbaterilor asupra modificărilor din Codurile penale până după vizita membrilor Comisiei de la Veneţia.

Florin Iordache a replicat că membrii Comisiei de la Veneţia nu au venit pentru Codurile penale. "Vorbiţi pentru presă. Comisia de la Veneţia nu a venit pentru Coduri, a venit pentru Ordonanţele 90, 92, 7 şi 14, deci pe legile justiţiei. Să stăm şi să aşteptăm... parcă vine Mesia. Ce să ne spună Comisia de la Veneţia?", a spus Iordache, iar propunerea a fost respinsă prin vot de membrii comisiei.

Apoi, Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei a aprobat raportul la proiectul de modificare a Codului penal în forma adoptată de Senat, nefiind acceptat niciun amendament al Opoziţiei.

De asemenea, Comisia "Iordache" a dat raport favorabil modificărilor la Codul de procedură penală, eliminând mai multe prevederi din forma iniţială care au fost declarate neconstituţionale.

Proiectele urmează să intre miercuri în dezbaterea şi votul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?