Președintele Iohannis se întâlnește, luni, cu președintele Consiliului European

Președintele Iohannis se întâlnește, luni, cu președintele Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Președintele Klaus Iohannis și președintele Consiliului European, Donald Tusk, discută în timpul unei întâlniri oficiale, la Bruxelles (15 ianuarie 2015)

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, șeful statului îl va primi pe oficialul european la ora 18,15. De la ora 18,20 sunt programate convorbiri oficiale, iar la ora 19,00 cei doi vor susține o declarație comună de presă.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis va participa la evenimentul de lansare a Dezbaterii Naționale privind Educația și Cercetarea din România pentru perioada 2016-2017.

Iohannis va participa, pe 18 și 19 februarie, la reuniunea Consiliului European și la summitul Partidului Popular European (PPE).

Potrivit unor surse oficiale, este posibil ca la Consiliul European să se încheie un acord politic cu privire la Brexit.

"Ieșirea Marii Britanii din UE ar fi un mare risc pentru dezintegrarea Uniunii. Interesul României este ca UE să supraviețuiască", au afirmat sursele menționate.

De asemenea, se dorește ca în ceea ce privește soluțiile referitoare la limitarea beneficiilor sociale de către Marea Britanie să nu discrimineze cetățenii celorlalte state europene în raport cu cei britanici și să nu se aplice retroactiv.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro