Președintele Iohannis se întâlnește, luni, cu președintele Consiliului European

Președintele Iohannis se întâlnește, luni, cu președintele Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Președintele Klaus Iohannis și președintele Consiliului European, Donald Tusk, discută în timpul unei întâlniri oficiale, la Bruxelles (15 ianuarie 2015)

Potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale, șeful statului îl va primi pe oficialul european la ora 18,15. De la ora 18,20 sunt programate convorbiri oficiale, iar la ora 19,00 cei doi vor susține o declarație comună de presă.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis va participa la evenimentul de lansare a Dezbaterii Naționale privind Educația și Cercetarea din România pentru perioada 2016-2017.

Iohannis va participa, pe 18 și 19 februarie, la reuniunea Consiliului European și la summitul Partidului Popular European (PPE).

Potrivit unor surse oficiale, este posibil ca la Consiliul European să se încheie un acord politic cu privire la Brexit.

"Ieșirea Marii Britanii din UE ar fi un mare risc pentru dezintegrarea Uniunii. Interesul României este ca UE să supraviețuiască", au afirmat sursele menționate.

De asemenea, se dorește ca în ceea ce privește soluțiile referitoare la limitarea beneficiilor sociale de către Marea Britanie să nu discrimineze cetățenii celorlalte state europene în raport cu cei britanici și să nu se aplice retroactiv.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”