Președintele Iohannis se întâlnește miercuri cu prințul Charles, pe care îl va decora cu Ordinul Național 'Steaua României'

Președintele Iohannis se întâlnește miercuri cu prințul Charles, pe care îl va decora cu Ordinul Național 'Steaua României'

Președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prințul Charles, căruia îi va conferi Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuțiile dintre președintele Iohannis și Prințul Charles vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

Șeful statului îi va conferi Prințului Charles "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume", într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni.

Prințul Charles efectuează de miercuri până vineri o vizită oficială în România. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prințului Charles. Turul său va continua cu vizite în Italia și Austria.

Șeful statului l-a mai primit pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni pe 31 mai 2015 și pe 29 mai 2016.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României