Președintele Iohannis și premierul Cioloș susțin modificarea rapidă a legislației achizițiilor publice în domeniul sanitar

Președintele Iohannis și premierul Cioloș susțin modificarea rapidă a legislației achizițiilor publice în domeniul sanitar

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au stabilit vineri că este nevoie să se modifice rapid legislația achizițiilor publice în domeniul sanitar și au convenit asupra adoptării unui nou set de norme de control și testare a dezinfectanților și a condițiilor din spitale.

"Pentru ca incoerența și absența unor proceduri clare să nu mai conducă la situații de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control și testare a dezinfectanților și a condițiilor de sanitație în spitale. Totodată, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislației achizițiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calității produselor achiziționate în spitalele publice din România. Standardizarea achizițiilor va conduce la dotarea unităților sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viața oamenilor", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, șeful statului se află în permanentă legătură cu premierul pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situațiile de urgență, precum și planul de măsuri care trebuie aplicat în vederea gestionării pe termen mediu și lung a problemelor din Sănătate.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au avut vineri o întâlnire de lucru pe tema situației din sănătate și pregătirea Summitului NATO de la Varșovia, din luna iulie.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...