Preşedintele Iranului: Vălul islamic este obligatoriu și legal și religios

Preşedintele Iranului: Vălul islamic este obligatoriu și legal și religios

Purtarea vălului islamic este o obligaţie legală şi o necesitate religioasă a femeilor iraniene pentru a menţine o viaţă "castă" şi a garanta securitatea societăţii, a declarat președintele Iranului, Ebrahim Raisi.

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi Foto: Arhivă

Potrivit Agerpres, el a cerut instituţiilor statului să "monitorizeze" aplicarea legilor care, din 1983, impun purtarea hijabului pentru toate iraniencele de peste nouă ani, potrivit unui comunicat difuzat vineri de guvern.

"Experienţa socială a Republicii Islamice arată că femeile şi fetele din această ţară pun accentul pe menţinerea castităţii şi a vălului ca o prioritate care oferă siguranţă pentru a trăi o viaţă castă şi religioasă", a spus Raisi, joi, în Consiliul Social de Stat.Preşedintele ultraconservator a descris hijabul ca fiind "o necesitate a sharia" - legea islamică - şi o cerinţă legală, agreată de membrii societăţii iraniene, pe care toată lumea din ţară trebuie să o respecte.

Raisi a făcut apel la instituţiile culturale, educative şi mediile de comunicare "să explice tinerilor problema vălului şi a castităţii" pentru "a clarifica îndoielile" pe această temă.

Preşedintele iranian a recunoscut că "unele persoane au opinii diferite" în ce priveşte vălul, dar a subliniat că "respectarea legii trebuie să fie considerată un principiu".

De aceea, el a cerut Consiliului Social de Stat şi altor instituţii ale statului "să creeze coordonarea necesară pentru monitorizarea aplicării legii (vălului) în scopul creării condiţiilor pentru menţinerea securităţii sociale".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...