Președintele Joe Bide a primit o doză actualizată de vaccin împotriva COVID-19

Președintele Joe Bide a primit o doză actualizată de vaccin împotriva COVID-19

Joe Biden, în vârstă de 80 ani, a fost vaccinat cu o doză actualizată îmotriva COVID-19, precum și vaccinul antigripal annual, a anunțat medicul său personal, transmite AFP, scrie Agerpres.

Joe Biden FOTO: Profimedia

Întrucât intrăm în sezonul răcelilor și al gripei, președintele îi încurajează pe toți americanii să-i urmeze exemplul”, a scris medicul personal al preşedintelui , Kevin O'Connor.

Președintele american a primit ”acum câteva săptămâni” un nou vaccin împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), responsabil de infecţii respiratorii şi care se poate dovedi periculos pentru vârstnici şi copii mici.

Autorităţile sanitare din SUA recomandă tuturor americanilor care au împlinit 60 de ani să se vaccineze împotriva VRS.

Acestea au autorizat săptămâna trecută o versiune actualizată a vaccinurilor împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, mai bine adaptată la variantele virusului aflate acum în circulaţie.

Numărul persoanelor spitalizate datorită COVID-19 au crescut în Statele Unite în ultimele săptămâni, dar succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert, în condiţiile în care doar 17% din populaţie s-a vaccinat cu precedenta doză de rapel împotriva COVID-19.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?