Preşedintele Joe Biden a coborât în sondaje la 40%, aproape de minimul mandatului

Preşedintele Joe Biden a coborât în sondaje la 40%, aproape de minimul mandatului

Rata de aprobare de către americani a prestaţiei preşedintelui democrat Joe Biden este de 40%, aproape de minimul mandatului început în 2021, potrivit unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos, citat de Agerpres.

Joe Biden. FOTO arhivă EPA EFE

Rezultatele sondajului (cu o marjă de eroare de+/- 3%) au fost publicate joi. Consultarea publică, care a durat trei zil, s-a făcut pe 1035 de adulţi dintr-un eşantion reprezentativ la nivel naţional.

Efectul scandalului documentelor

Scăderea președintelui american în sondaje vine la o lună după ce un sondaj similar consemna 39% opinii favorabile despre liderul de la Casa Albă.

Lipsai de popularitate a preşedintelui este pusă de Reuters în contextul criticilor republicanilor privind documentele secrete găsite în ultimele luni în locuinţa acestuia din statul Delaware.

Recentul sondaj sugerează însă că publicul american nu şi-a schimbat semnificativ opinia despre preşedintele în vârstă de 80 de ani, care se pregăteşte să candideze din nou în 2024. Potrivit unor surse Reuters, Biden, care şi-ar putea anunţa oficial intenţia chiar luna viitoare, după discursul despre starea naţiunii din 7 februarie.

Biden și-a început mandatul în plină epidemie de COVID-19 și s-a confruntat ca președinte cu sechelele economice ale crizei sanitare mondiale, inclusiv o inflaţie în creştere rapidă.

Rata de aprobare a performanţelor ajunsese la 36% în mai şi iunie anul trecut.

Potrivit actualului sondaj Reuters/Ipsos, americanii sunt nemulţumiţi de conducerea de la Washington în general. Doar 20% din cei care au răspuns la întrebări îl apreciază favorabil pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, cel mai înalt oficial republican ales.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?