Preşedintele Joe Biden va semna un acord de parteneriat strategic cu Vietnamul

Preşedintele Joe Biden va semna un acord de parteneriat strategic cu Vietnamul

Preşedintele american Joe Biden va semna un acord de parteneriat strategic cu Vietnamul în timpul unei vizite de stat care va avea loc la mijlocul lunii septembrie, a informat vineri Politico, citând trei persoane la curent cu subiectul.

Joe Biden

Acordul va permite o nouă colaborare bilaterală ce va stimula eforturile Vietnamului de a-şi dezvolta sectorul tehnologiei înalte în domenii precum producţia de semiconductori şi inteligenţa artificială, a spus Politico. O sursă familiarizată cu aceste planuri a declarat vineri pentru Reuters că preşedintele Biden ia în calcul o deplasare în Vietnam în luna septembrie.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat la începutul acestei luni că va călători în curând în Vietnam pentru că această ţară asiatică doreşte să ridice nivelul relaţiei sale cu Statele Unite şi să devină un partener important al Washingtonului.

Casa Albă nu a confirmat planurile pentru această călătorie, notează Agerpres.

La o întâlnire în luna aprilie, prim-ministrul vietnamez Pham Minh Chinh şi secretarul american de stat Antony Blinken şi-au exprimat dorinţa de a aprofunda legăturile bilaterale, în contextul în care Washingtonul încearcă să îşi consolideze relaţiile cu partenerii din Asia pentru a contracara o Chină din ce în ce mai asertivă în plan regional.

Oficialii nu au detaliat ce ar însemna o relaţie bilaterală mai strânsă, dar experţii consideră că aceasta ar putea include o creştere a cooperării militare şi aprovizionarea cu arme din SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene