Preşedintele Kazahstanului anunţă că s-a restabilit ordinea, însă forţele armate au ordin să tragă fără avertisement asupra „teroriştilor”

Preşedintele Kazahstanului anunţă că s-a restabilit ordinea, însă forţele armate au ordin să tragă fără avertisement asupra „teroriştilor”

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a declarat că a fost restabilită ordinea, în mare parte a ţării, însă a autorizat forţele armate să deschidă focul fără avertisment asupra celor pe care îi descrie drept „terorişti”.

Declaraţiile preşedintelui kazah au loc după mai multe zile de proteste antiguvernamentale la nivel naţional. O fotografie publicată în reţelele de socializare online îi înfăţişează pe protestatarii din Piaţa Republicii, din oraşul Almatî, purtând un banner de mari dimensiuni, cu mesajul: „Suntem cetăţeni de rând, nu terorişti”, cu referire la anunţul guvernului, privind demararea unor „operaţiuni antiteroriste”.

Soldaţi din Rusia şi Belarus au ajuns în Kazahstan, în cadrul unei misiuni de securitate conduse de Moscova, pentru a ajuta la stabilizarea ţării. Protestul a început în cursul acestei săptămâni, ca urmare a creşterii preţului carburanţilor, însă s-a transformat rapid în revendicări pentru o reformă mai amplă a statului./mbrotacel/cpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 7 ianuarie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /