Președintele Macron: "Drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile de la Paris"

Președintele Macron: "Drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile de la Paris"

Președintele fracnez Emmanuel Macron susține că "drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice de la Paris" pentru că Rusia "nu îşi are locul într-un moment în care comite crime de război", potrivit unui interviu acordat cotidianului L'Equipe şi publicat miercuri seara, relatează AFP, scrie Agerpres.

Emmanuel Macron FOTO: EPA-EFE

Întrebat despre prezenţa posibilă a sportivilor ruşi la nivel individual, şeful statului francez a răspuns: "Doresc ca aceasta să fie o decizie în conştiinţa lumii olimpice (...) nu este statul gazdă cel care trebuie să decidă ceea ce trebuie să facă CIO (...) am încredere deplină în Thomas Bach", preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional.

Macron a afirmat, de asemenea, că doreşte ca ucrainenii să împărtăşească această opinie.

"Evident, nu poate exista drapelul Rusiei la Jocurile de la Paris, cred că există un consens", a spus preşedintele Macron în acest interviu pentru ziarul sportiv, "pentru că Rusia ca ţară nu îşi are locul într-un moment în care a comis crime de război, când a deportat copii".

"Adevărata întrebare pe care lumea olimpică va trebui să o tranşeze este ce loc să acorde acestor sportivi ruşi care uneori s-au pregătit o viaţă întreagă şi pot fi de asemenea victimele acestui regim", a continuat Macron.

Dar cum să facem diferenţa între atleții ruşi complici şi victimele regimului? "Aceasta este adevărata întrebare şi, prin urmare, aici lumea olimpică are, în conştiinţă, opinia sa de dat şi garanţii de precizat", explică președintele: "Şi aceasta trebuie înţeles de către ucraineni (...) Acesta este exerciţiul de echilibristică pe care va trebui să-l facem", a conchis preşedintele Macron.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?