Președintele Mexicului și-a anulat vizita în SUA, unde avea programată o întâlnire cu Donald Trump

Președintele Mexicului și-a anulat vizita în SUA, unde avea programată o întâlnire cu Donald Trump

Președintele mexican Enrique Pena Nieto și-a anulat vizita la Washington, unde urma să aibă o rundă de discuții cu președintele Donald Trump, transmite Reuters.

"În această dimineață am informat Casa Albă că nu voi lua parte la reuniunea de lucru pe care o aveam programată cu Donald Trump", a anunțat Enrique Pena Nieto.

Președintele Mexicului a precizat că este, în continuare, dispus să colaboreze cu SUA pentru acorduri reciproc avantajoase.

Miercuri, Enrique Pena Nieto condamnase proiectul zidului de la frontiera cu SUA , pentru construcția căruia omologul său american Donald Trump a emis un ordin executiv.

"Regret și condamn decizia Statelor Unite de a continua construcția zidului care, de ani de zile, în loc să ne unească, ne desparte", a spus Pena Nieto într-un mesaj video difuzat pe contul său de Twitter.

"Mexicul nu crede în ziduri. Am spus-o de mai multe ori: Mexicul nu va plăti niciun zid", a reacționat el la promisiunile lui Trump că zidul va fi plătit de mexicani.

Opoziția din Mexic îi ceruse deja președintelui să anuleze vizita la Washington, care urma să aibă loc marțea viitoare. Însuși Donald Trump i-a recomandat, miercuri, să anuleze vizita dacă Mexicul nu e dispus să achite costul construirii zidului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”