Președintele Mexicului susține că are dovada existenței unui elf

Președintele Mexicului susține că are dovada existenței unui elf

Președintele Mexicului a postat sâmbătă pe conturile sale de pe rețelele de socializare o fotografie, susținând că ar fi un spirit mitologic din pădure, asemănător unui elf, notează CTV NEWS.

Președintele Mexicului susține că are dovada existenței unui elf

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador nu a părut să glumească atunci când a postat fotografia unui „Aluxe”, un spirit răutăcios din folclorul mayaș, ce trăiește în pădure.

Lopez Obrador a scris că fotografia „a fost făcută în urmă cu trei zile de un inginer și pare că acesta l-a surprins pe Aluxe”, adăugând că „totul este mistic”.

Fotografia nocturnă arată un copac, mai multe crengi care par a forma părul creaturii și două stele care ar forma ochii acesteia.

Lopez Obrador și-a exprimat de mult timp respectul față de cultura și credința indigenă..

Potrivit credinței tradiționale mayașe, „Aluxes” sunt creaturi mici și răutăcioase care locuiesc în păduri și pe câmpuri și sunt înclinate să le joace feste oamenilor, cum ar fi să ascundă lucruri. Unii oameni lasă mici ofrande pentru a le liniști.

FOTO: Twitter

FOTO: Twitter

Civilizația antică mayașă și-a atins apogeul între anii 300 d.Hr. și 900 d.Hr. în Peninsula Yucatan și în părțile adiacente din America Centrală, dar descendenții mayașilor continuă să trăiască în peninsulă.

Mulți dintre ei continuă să vorbească limba mayașă și să poarte haine tradiționale, păstrând în același timp alimentele, cultura, religia și practicile tradiționale, în ciuda cuceririi regiunii de către spanioli între 1527 și 1546.

„În ciuda faptului că Lopez Obrador a declarat că fotografia creaturii a fost făcută cu câteva zile în urmă de un inginer, se pare că aceeași fotografie circulă pe rețelele de socializare cel puțin din 2021”, precizează editorul CTV News.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”