Preşedintele parlamentului kuweitian a aruncat la gunoi o copie a planului de pace al preşedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu

Preşedintele parlamentului kuweitian a aruncat la gunoi o copie a planului de pace al preşedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu

Preşedintele Adunării Naţionale din Kuweit a aruncat la gunoi sâmbătă o copie a planului american de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian, în cursul unei reuniuni de urgenţă a şefilor de parlamente arabe la Amman, relatează AFP.

" 'Acordul secolului' s-a născut mort şi orice alte discursuri (pe această temă) sunt respinse", a afirmat Marzouk al-Ghanem în cadrul acestei reuniuni convocate la cererea Iordaniei, cu privire la planul pe care preşedintele american Donald Trump l-a prezentat la 28 ianuarie.

''În numele tuturor popoarelor arabe şi islamice (...), spun că locul real al acestor documente ale aşa-numitului acord al secolului este coşul istoriei'', a spus el înainte de a arunca foile pe care le avea în mână într-un coş de gunoi, în aplauzele publicului.

Palestinienii, Liga Arabă şi Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) au respins deja planul care prevede în special anexarea de către Israel a peste 130 de colonii evreieşti şi a Văii Iordaniei, în Cisiordania.

Washingtonul consideră că Ierusalimul este capitala ''indivizibilă'' a statului evreu, în timp ce palestinienii vor să facă din partea de est a Oraşului Sfânt capitala statului la care ei aspiră.

Preşedintele Parlamentului iordanian, Atef Tarawneh, a declarat de asemenea că planul american ''a distrus bazele rezoluţiilor legitimităţii internaţionale şi a confiscat drepturile palestinienilor''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!