Preşedintele parlamentului kuweitian a aruncat la gunoi o copie a planului de pace al preşedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu

Preşedintele parlamentului kuweitian a aruncat la gunoi o copie a planului de pace al preşedintelui Trump pentru Orientul Mijlociu

Preşedintele Adunării Naţionale din Kuweit a aruncat la gunoi sâmbătă o copie a planului american de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian, în cursul unei reuniuni de urgenţă a şefilor de parlamente arabe la Amman, relatează AFP.

" 'Acordul secolului' s-a născut mort şi orice alte discursuri (pe această temă) sunt respinse", a afirmat Marzouk al-Ghanem în cadrul acestei reuniuni convocate la cererea Iordaniei, cu privire la planul pe care preşedintele american Donald Trump l-a prezentat la 28 ianuarie.

''În numele tuturor popoarelor arabe şi islamice (...), spun că locul real al acestor documente ale aşa-numitului acord al secolului este coşul istoriei'', a spus el înainte de a arunca foile pe care le avea în mână într-un coş de gunoi, în aplauzele publicului.

Palestinienii, Liga Arabă şi Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) au respins deja planul care prevede în special anexarea de către Israel a peste 130 de colonii evreieşti şi a Văii Iordaniei, în Cisiordania.

Washingtonul consideră că Ierusalimul este capitala ''indivizibilă'' a statului evreu, în timp ce palestinienii vor să facă din partea de est a Oraşului Sfânt capitala statului la care ei aspiră.

Preşedintele Parlamentului iordanian, Atef Tarawneh, a declarat de asemenea că planul american ''a distrus bazele rezoluţiilor legitimităţii internaţionale şi a confiscat drepturile palestinienilor''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Foarte interesant! / Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov și ce spune despre moartea lui Navalnîi

3 VIDEO „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Mi-e scârbă de mine că de doi ani o duc rău cu ea”

4 Foarte interesante amănunte...

5 De citit...