Președintele Partidului Ecologist Român, trimis în judecată de DNA

Președintele Partidului Ecologist Român, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a președintelui Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, fiind acuzat de trafic de influență.

DNA a trimis dosarul spre judecare la Tribunalul București FOTO Arhivă

Potricvit rechizitoriului întocmit de anchetatori, „în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranșe (4.000 euro - noiembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021, 2.000 euro - decembrie 2021 și 10.000 lei - februarie 2022)”.

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, mai arată sursa citată.

Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a fost reținut în data de 9 noiembrie , timp de 24 de ore de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de trafic de influență asupra unui deputat din Parlamentul României.

Ulterior, în data de 10 noiembrie, Dănuț Pop a fost plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, după ce Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Consilier angajat de deputatul PSD Radu Cristescu

„Aveam nevoie de un consilier parlamentar. Pop mi-a zis ca îmi recomandă pe cineva. Dănuţ Pop mi-a recomandat, ca şi alţi prieteni, o doamnă, care a venit, a discutat, am angajat-o în ianuarie, dar doamna nu s-a obişnuit cu munca asta, nu s-a integrat şi şi-a dat demisia după o lună şi puţin. A fost o recomandare de la un prieten. Nu mai ştiu prenumele, dar numele de familie era grecesc, Papadopulos. De altfel, o doamnă respectabilă, doar că nu s-a integrat, şi-a dat demisia după un timp (...). Sincer vă spun, sunt stupefiat. El nu e capabil de aşa ceva, nu e omul care să ceară bani. Nu îl cred în stare de aşa ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Povestea e foarte scurtă, chiar banală (...). Vorbesc în fiecare zi cu el, e din Baia Mare, de acolo unde sunt şi eu", a declarat deputatul PSD Radu Cristescu la momentul propunerii de arestare preventivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /