Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță că a demisionat din funcție

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță că a demisionat din funcție

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, primar al municipiului Timișoara, a anunțat, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că a demisionat, joi, de la conducerea filialei, precizând că rămâne simplu membru și că își va exercita funcția de președinte până când conducerea națională îi va comunica încetarea mandatului.

Demisia i-a fost cerută în ședința Biroului Politic Județean al PNL Timiș, care a avut loc joi seara, de către un grup de primari din județ.

''Rezultatele obținute de PNL, în ansamblul său și, în subsidiar, de Filiala Timiș a PNL — chiar dacă aceasta s-a situat pe locul cinci pe țară după numărul de voturi și pe locul 11 pe țară după procente — m-au determinat să propun, luni, printr-o declarație de presă, o serie de măsuri. Una dintre ele era și demisia tuturor președinților ale căror filiale au obținut mai puțin de 30%, deci, inclusiv a subsemnatului. Propunerile mele n-au fost, însă, agreate, niciuna", afirmă Nicolae Robu, în comunicatul transmis AGERPRES.

Primarul Timișoarei s-a mai declarat nemulțumit de atitudinea primarului din Sânnicolau Mare și a altor colegi din organizație, care au făcut presiuni pentru a-l determina să demisioneze, adăugând că din acest motiv a decis să își înceteze orice activitate în partid.

"Joi de dimineață, am comunicat familiei și unui număr de apropiați că am decis să demisionez din funcția de președinte al PNL Timiș. Pe parcursul zilei am aflat că la inițiativa primarului de Sânnicolau Mare (Dănuț Groza, n.red.), un grup de circa 20-25 de colegi s-au întrunit la Club (...), pentru a pregăti o presiune asupra mea să demisionez. Am decis să nu anunț nimic în plen (al Biroului Politic Județean al PNL, care s-a întrunit joi seara, n.r.), pentru a vedea cu ce colegi am de-a face în partidul atât de drag mie. Văzându-i, am decis să duc lucrurile și mai departe. Voi rămâne simplu membru PNL, dar îmi voi înceta orice activitate în partid, câtă vreme partidul va avea membri precum acest primar de Sânnicolau Mare. Desigur, voi exercita, încă, funcția de președinte până când conducerea națională îmi va comunica încetarea mandatului, eventual simultan cu numirea unui președinte interimar și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă'', mai afirmă Nicolae Robu, în comunicatul transmis AGERPRES.

Alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost câștigate, în Timiș, de PSD, urmat de PNL, USR, ALDE și PMP, potrivit rezultatelor finale oficiale.

La Camera Deputaților, PSD a obținut 35,42%, urmat de PNL — 25,57%, USR — 12,66%, ALDE — 5,94% și PMP — 5,69%, UDMR — 3,92% , PRU — 2,21%, ultimele două formațiuni netrecând pragul electoral.

La Senat se menține ordinea partidelor, respectiv, PSD — 37,42%, PNL — 27,16%, USR — 12,34%, ALDE — 5,82% și PMP (5,61%).

Președintele Biroului Electoral Județean Timiș, judecător Titu Berceanu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că din cele zece mandate de deputați și patru de senatori ale județului, în urma rezultatelor finale PSD a rămas cu patru mandate de deputați și două de senatori, urmat de PNL cu trei mandate la Camera Deputaților și unul la Senat, USR cu câte un mandat la Cameră și la Senat, și ALDE, respectiv PMP cu câte un deputat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...