Preşedintele Poloniei Andrzej Duda a salutat excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la Jocurile Europene

Preşedintele Poloniei Andrzej Duda a salutat excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la Jocurile Europene

Preşedintele polonez Andrzej Duda s-a declarat luni mulţumit de excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la Jocurile Europene programate să se desfăşoare la Cracovia, între 21 iunie şi 2 iulie, informează AFP.

FOTO EPA EFE

"Aş dori să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi decis ca ele să se desfăşoare fără participarea sportivilor ruşi şi belaruşi", a declarat preşedintele Poloniei în timpul unei ceremonii la Roma, de unde va pleca torţa Jocurilor Europene, criticând "Rusia care este astăzi o ţară agresoare care a declanşat războiul din Ucraina" şi "regimul belarus care o ajută".

Şeful comitetului de organizare a Jocurilor Europene a avertizat săptămâna trecută că Rusia şi Belarus nu pot participa la această competiţie sportivă care reuneşte 18 discipline olimpice.

"În nicio circumstanţă şi în niciun fel atleţii care reprezintă Rusia şi Belarus nu vor lua parte la evenimentele noastre", a declarat Marcin Nowak pentru postul de radio RFM FM.

"Peste două zile (miercuri) îl voi primi în Polonia pe preşedintele Volodimir Zelenski", a spus Duda."Îi voi putea spune că acestea vor fi Jocuri în pace şi calm, în timpul cărora nu va trebui să ne prefacem că totul este bine", a conchis preşedintele polonez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?