Președintele Poloniei anunță că țara sa este gata să livreze Ucrainei tancuri Leopard

Președintele Poloniei anunță că țara sa este gata să livreze Ucrainei tancuri Leopard

Varșovia este gata să livreze armatei ucrainene o companie de tancuri Leopard, în cadrul unei coaliţii internaţionale, a anunțat miercuri preşedintele polonez Andrzej Duda, informează AFP, potrivit Agerpres .

Andrzej Duda FOTO EPA-EFE

„O companie de tancuri de asalt Leopard (14 blindate, n. red.) va fi transmisă în cadrul unei coaliţii care este pe cale să fie construită”, a declarat Andrzej Duda în cadrul unei conferinţe de presă la Liov, în vestul Ucrainei, alături de omologii săi lituanian și ucrainean.

„După cum ştiţi, trebuie îndeplinite o serie întreagă de exigenţe formale, acorduri, etc. Vrem în primul rând ca aceasta să fie o coaliţie internaţională”, a subliniat președintele polonez.

Volodimir Zelenski a calificat anunțul Poloniei drept „foarte pozitiv”. El a subliniat totodată că ţara sa aşteaptă în acest sens „o decizie comună” din partea mai multor ţări.

La rândul său, preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a anunţat că țara sa va livra Ucrainei sisteme antiaeriene Zenit şi muniţiile necesare.

Marţi, ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a cerut tancuri Leopard din partea Germaniei. „Cu cât mai mult întârzie o astfel de decizie, cu atât mai multe victime vor fi, cu atât mai mulţi morţi vor exista printre civili”, a spus Kuleba în timpul unei vizite la Harkov, în estul Ucrainei, împreună cu omologul său german Annalena Baerbock.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?