Preşedintele PPE, apel pentru susținerea intrării României și Bulgariei în Schengen

Preşedintele PPE, apel pentru susținerea intrării României și Bulgariei în Schengen

Președintele PPE a subliniat că este inacceptabil faptul că încă din anul 2011 se așteaptă Consiliul European să dea undă verde pentru aderarea la Schengen a României și Bulgariei și i-a îndemnat pe europarlamentari să dea un vot favorabil.

Liderul PPE a dat asigurări României și Bulgariei privins susținerea PPE FOTO EPA-EFE

România și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile pentru a adera la Schengen, dar așteaptă undă verde a Consiliului din 2011. Acest lucru este inacceptabil”, a scris președintele Partidului Popular European pe Instagram.

Manfred Weber a dat asigurări României și Bulgariei privind susținerea PPE.

„Îi asigur pe toți prietenii noștri din Sofia și București de sprijinul nostru PPE. Facem apel la Consiliul să acorde Bulgariei și României accesul pe care îl merită”, a mai scris Weber.

De asemenea, Partidul Național Liberal a informat pe Facebook că „Președintele PPE Manfred Weber i-a îndemnat pe europarlamentarii din grupul popular să voteze în favoarea intrării României în Spațiul Schengen, la votul de marți, 18 octombrie, din Parlamentul European.

Potrivit liberalilor, „dacă legislativul continental aprobă, ultimul examen decisiv va fi votul din luna decembrie, din cadrul Consiliul European pe Justiție și Afaceri Interne”.

Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susține aderarea României la Spațiul Schengen! La ultimul congres al PPE, din 1 iunie, a fost votată o rezoluție care include susținerea popularilor europeni pentru integrarea României, a Bulgariei și a Croației în spațiul de liberă circulație”, au mai arătat liberalii.

Într-o altă postare Grupul Popularilor Europeni din Parlamentul European a transmis un mesaj pentru extinderea spațiului Schengen și aderarea României.

„Îndemnăm statele membre să deschidă spațiul Schengen pentru călătoriile fără pașapoarte în România și Bulgaria. Și Croația urmează să se alăture.”, a transmis Grupul Popularilor Europeni pe Facebook .

Popularii Europeni au mai explicat că „rămânând împreună, putem consolida spațiul Schengen și ne putem asigura că frontierele externe ale UE sunt mai bine protejate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…