Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliţie de guvernare să se destrame

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliţie de guvernare să se destrame

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis, duminică, că există riscul ca actuala coaliţie de guvernare să piardă susţinerea în Parlament şi, implicit, guvernul condus de Maia Sandu să cadă, ca urmare a faptului că unii dintre parteneri "au trecut nişte limite".

Dodon a declarat că o decizie privind ruperea coaliţiei de guvernare va fi adoptată săptămâna viitoare, în contextul în care democraţii din Republica Moldova au depus o moţiune de cenzură împotriva cabinetului Maiei Sandu.

"Eu îmi doresc ca această majoritate parlamentară să îşi continue activitatea. Noi am susţinut acest guvern şi trebuie să spunem sincer că din partea noastră, din partea echipei mele, în Parlament, în instituţia prezidenţială, noi am susţinut acest guvern. Lucrurile se pot schimba. Evident că se pot schimba săptămâna viitoare, pentru că s-au trecut nişte limite în această campanie electorală din partea unor parteneri", a afirmat Dodon.

Actuala coaliţie guvernamentală este formată din Blocul ACUM, al cărui lider este Maia Sandu, şi Partidul Socialist din Republica Moldova, al preşedintelui Igor Dodon. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…