Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliţie de guvernare să se destrame

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ia în calcul posibilitatea ca actuala coaliţie de guvernare să se destrame

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis, duminică, că există riscul ca actuala coaliţie de guvernare să piardă susţinerea în Parlament şi, implicit, guvernul condus de Maia Sandu să cadă, ca urmare a faptului că unii dintre parteneri "au trecut nişte limite".

Dodon a declarat că o decizie privind ruperea coaliţiei de guvernare va fi adoptată săptămâna viitoare, în contextul în care democraţii din Republica Moldova au depus o moţiune de cenzură împotriva cabinetului Maiei Sandu.

"Eu îmi doresc ca această majoritate parlamentară să îşi continue activitatea. Noi am susţinut acest guvern şi trebuie să spunem sincer că din partea noastră, din partea echipei mele, în Parlament, în instituţia prezidenţială, noi am susţinut acest guvern. Lucrurile se pot schimba. Evident că se pot schimba săptămâna viitoare, pentru că s-au trecut nişte limite în această campanie electorală din partea unor parteneri", a afirmat Dodon.

Actuala coaliţie guvernamentală este formată din Blocul ACUM, al cărui lider este Maia Sandu, şi Partidul Socialist din Republica Moldova, al preşedintelui Igor Dodon. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...