Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a retras ''Ordinul Republicii'' acordat lui Vlad Plahotniuc

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a retras ''Ordinul Republicii'' acordat lui Vlad Plahotniuc

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a retras "Ordinul Republicii' acordat fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, informează Radio Chişinău.

Decretul de retragere a celei mai înalte distincţii în stat a fost semnat joi de Maia Sandu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a preşedintei.

Potrivit Maiei Sandu, ordinul a fost acordat cu încălcarea procedurii şi a normelor legale, mai exact a Regulamentului privind modul în care se fac propunerile pentru acordarea de distincţii de stat ale Republicii Moldova.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a subliniat că "o persoană care a furat ţara, a atacat şi slăbit instituţiile statului şi a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincţii de stat'.

Maia Sandu a mai amintit că propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea organizaţiei municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede ca partidele politice să se numere printre subiecţii care pot face propuneri cu privire la acordarea de distincţii de stat.

Vlad Plahotniuc a primit distincţia "Ordinul Republicii' în anul 2014.

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în ziua când guvernul condus de Pavel Filip şi-a anunţat demisia. Plahotniuc, despre care s-a spus că ţinea sub control principalele instituţii ale statului din Republica Moldova, a fost dat în căutare internaţională şi interstatală.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”