Președintele Republicii Moldova vrea ca limba rusă să redevină obligatorie în școli

Președintele Republicii Moldova vrea ca limba rusă să redevină obligatorie în școli

Președintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, s-a pronunțat într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24 pentru obligativitatea studierii limbii ruse în școlile din Republica Moldova, a informat duminică gazeta.ru, citată de Agora.md.

"Sunt de părere că trebuie să reîntoarcem studierea obligatorie a limbii ruse în școală. Acum doi-trei ani, învățarea acestei limbi a devenit opțională. Pentru aceasta, este necesar de a schimba programele școlare'', a declarat Igor Dodon, potrivit căruia 90% dintre cetățenii moldoveni vorbesc limba rusă.

"Cunoașterea limbii ruse pentru moldoveni reprezintă un avantaj foarte serios. Acesta este un avantaj asupra altor vecini de-ai noștri", a mai declarat președintele moldovean.
Agora.md notează că, în prezent, în Republica Moldova limba rusă are statut de limba de comunicare interetnică.

Săptămâna trecută, portalul Deschide.md relata că Dodon a propus o inițiativă legislativă care presupunea excluderea obligativității examenelor de bacalaureat pentru liceeni, o inițiativă catalogată drept "o glumă" de către actualul ministru al educației din Republica Moldova, Corina Fusu.

De altfel, încă din timpul campaniei electorale, Igor Dodon și-a exprimat opinia că examenul de bacalaureat ar trebui eliminat, deoarece i-ar stresa prea tare pe elevi și că ar fi provocat chiar și cazuri de suicid, declarațiile sale fiind criticate de specialiști și societatea civilă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

5 Citiți și voi ce spune omul ăsta!