Președintele ridică tonul în raport cu PSD. Confirmă intenția lui Dragnea de a-și subordona serviciile secrete și tentativa Guvernului de a naționaliza Pilonul II

Președintele ridică tonul în raport cu PSD. Confirmă intenția lui Dragnea de a-și subordona serviciile secrete și tentativa Guvernului de a naționaliza Pilonul II

Președintele ridică tonul în raport cu PSD. Confirmă intenția lui Dragnea de a-și subordona serviciile secrete și tentativa Guvernului de a naționaliza Pilonul II. Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat miercuri intenția PSD de a schimba legile securității naționale, prin care președintele PSD, Liviu Dragnea, urmărește să preia serviciile secrete de sub controlul preşedintelui și să le treacă sub cel al Guvernului sau al Parlamentului.

„Este evident că securitatea națională este destul de importantă, încât ea nu poate fi ocupată de o singură instituție. De aceea, și în Constituție, toate instituțiile mari au un rol în asigurarea securității naționale, începând de la președinte, la CSAT, la Parlament, la Guvern și, bineînțeles, la entitățile de specialitate: armata, servicii. Sunt imaginabile două scenarii. Un scenariu ar fi un PSD dornic să acapareze toate instituțiile statului în sensul unui control politic, să forțeze schimbarea legilor securității naționale fără să colaboreze cu președintele, cu CSAT, cu armata, serviciile. Acesta este un scenariu prost”, a răspuns președintele Klaus Iohannis întrebărilor jurnaliștilor legate de inițiativa înființării unei comisii parlamentare pentru amendarea legilor securității.

Klaus Iohannis: „PSD a făcut un hobby din a schimba totul în România. A mărit salariile până când le-a micşorat”

Președintele Klaus Iohannis a criticat modificările făcute de coaliția PSD-ALDE asupra codului fiscal, asupra salarizării și asupra Pilonilor I și II de pensii, afirmând că aceste măsuri au dat peste cap stabilitatea economică a României.

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat despre intenţia de naţionalizare a Pilonului II de pensii, că PSD "a făcut un hobby din a schimba totul în România", spunând că "se poate guverna şi asa, însă nu cu rezultate bune".

"PSD a făcut un hobby din a schimba totul în România. A mărit salariile până când le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II de pensii. Se schimbă, trebuie, nu trebuie, legile justiţiei. Umblăm la sistemul de pensii, umblăm la securitatea naţională. (...) Nu cred că mergem spre o stabilitate a statutului român, aceste lucruri duc la instabilitate“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la Parlament, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

El a mai spus că "se poate guverna şi asa, însă nu cu rezultate bune".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...