Președintele Rusiei l-a numit și pe secretarul de stat al SUA „omul nostru”

Președintele Rusiei l-a numit și pe secretarul de stat al SUA „omul nostru”

Putin a vorbit și despre documente de arhivă care i-ar putea aduce lui Blinken „eșecul”. Președintele rus a interpretat în derâdere o declarație a secretarului de stat american.

Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe secretarul de stat al SUA Antony Blinken „omul nostru”, dar l-a avertizat despre un posibil „eșec” atunci când a discutat despre așa-zisele pogromuri evreiești.

Într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin, publicat pe canalul de Telegram al Kremlinului , șeful statului rus a amintit că Blinken a vorbit anterior pe tema pogromurilor evreiești. "De mai multe ori a vorbit despre asta, că rudele lui, străbunicul său au fugit din Rusia în timpul pogromurilor evreiești. Și în diferite țări ale lumii, în Europa, în [Statele Unite] [Americii], acest subiect apare constant; apare cu scopul de a demoniza Rusiapentru a arăta ce fel de barbari sunt aici, ce fel de ticăloși și tâlhari trăiesc aici”, a menționat liderul rus.

De fapt, dacă te uiți la ceea ce a spus secretarul de stat de astăzi, nu la sloganuri politice, ci la esența problemelor care au apărut, atunci multe devin clare”, a spus Putin.

De exemplu, avem toate acestea în arhivele noastre: străbunicul domnului Blinken a părăsit de fapt Imperiul Rus, s-a născut, după părerea mea, undeva în provincia Poltava, apoi a trăit și a părăsit Kievul”, a spus președintele rus. În opinia sa, „se pune întrebarea: Blinken crede că acesta este un teritoriu primordial rusesc: Kiev și teritoriile adiacente”.

Șeful statului rus a subliniat și cuvintele lui Blinken că străbunicul său a fugit din Rusia în timpul pogromurilor evreiești. În acest caz, „cel puțin, el crede că nu a existat nicio Ucraina acolo în 1904 – și anume, în 1904, străbunicul domnului Blinken a părăsit Kievul pentru Statele Unite – dar spune că a fugit din Rusia”. "Aparent, domnul Blinken este omul nostru. Este în zadar că face astfel de declarații publice. Acest lucru poate duce la eșec", a avertizat Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat