Președintele scoate pisica la geam: Dacă printr-o angajare a răspunderii în Parlament, Guvernul Orban pică, este primul pas spre anticipate

Președintele scoate pisica la geam: Dacă printr-o angajare a răspunderii în Parlament, Guvernul Orban pică, este primul pas spre anticipate

Președintele scoate pisica la geam: Dacă printr-o angajare a răspunderii în Parlament, Guvernul Orban pică, este primul pas spre anticipate.
 
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că, dacă printr-o angajare a răspunderii în Parlament, Guvernul Ludovic Orban pică, atunci este primul pas spre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Președintele a fost întrebat dacă merită ca Guvernul să-și asume riscul și să-și angajeze răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, în condițiile în care președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a amenințat cu depunerea unei moțiuni de  cenzură.

„În primul rând, e dreptul constituțional al grupului PSD să depună moțiune de cenzură. Dar în același timp acest guvern minoritar e hotărât și dorește să se adopte legislația care este și necesară, și oportună, și așteptată de români. (…) Faptul că PSD vrea să amenințe cu moțiune de cenzură nu sperie de nimeni”, a răspuns Klaus Iohannis.

În legătură cu faptul că UDMR s-a arătat deschisă susținerii unei moțiuni de cenzură dacă se promovează alegerea primarilor în două tururi, președintele a replicat că toată lumea se arată deschisă la tot felul de lucuri, însă în practică dacă se intră la vot, se numără voturile și se vede rezultatul.

„Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, e primul pas spre anticipate. Că se vor realiza sau nu, se va vedea la momentul respectiv”, a precizat președintele Iohannis.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Așa o fi?

4 Raport / Bill Gates ar fi cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA

5 O poveste despre corupție și curvăsărie din Spania. Acest om și-a îngropat cariera pentru că n-a reușit s-o „i…