Președintele se declară „profund îndurerat” de tragedia de la Caracal și „revoltat” pentru că autoritățile nu au reușit să o salveze pe tânără din mâinile criminalului. Situația va fi discutată în CSAT

Președintele se declară „profund îndurerat” de tragedia de la Caracal și „revoltat” pentru că autoritățile nu au reușit să o salveze pe tânără din mâinile criminalului. Situația va fi discutată în CSAT

Președintele se declară „profund îndurerat” de tragedia de la Caracal și „revoltat” pentru că autoritățile nu au reușit să o salveze pe tânără din mâinile criminalului. Situația va fi discutată în CSAT.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat vineri ”profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal” și ”revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență”.

 ”Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă. În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați. De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, se arată într-un comunicat transmis de Admimistrația Prezidențială.

Fata de 15 ani dispărută joi din Caracal a sunat la 112 și a încercat să relateze unde este ținută captivă. Polițiștii au intervenit după 19 ore de la apel și dau vina pe Serviciul de Telecomunicații Speciale că ar fi localizat greșit apelul fetei. Potrivit unor surse judiciare, aria de localizare ar fi fost de 3 kilometri.

STS a răspuns acuzațiilor, anunțând că ”STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...