Președintele spune că nu i-a cerut demisia premierului Orban pentru anticipate și anunță promovarea alegerii primarilor în două tururi

Președintele spune că nu i-a cerut demisia premierului Orban pentru anticipate și anunță promovarea alegerii primarilor în două tururi

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu i-a propus premierului Ludovic Orban să demisioneze și că ei discută „pe oportunități politice”.

„Eu nu am propus Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, noi discutăm pe oportunități politice. Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veți auzi de la mine. Vă amintesc că am cerut demisia unor guverne, uneori cu succes, uneori fără succes”, le-a declarat președintele jurnaliștilor, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a precizat din nou că dorește declanșarea alegerilor anticipate.

Președintele a enumerat argumentele în favoarea organizării alegerilor anticipate.

„Am câștigat europarlamentarele, prezidențialele, însă în Parlament sunt aceiași parlamentari care au fost aleși în 2016 și PSD are un număr foarte mare de parlamentari și nu dorește să lase puterea și atunci e firesc să purcedem cât mai repede la alegeri anticipate. E imposibil de gestionat un an întreg cu această putere a PSD”, a mai spus președintele Iohannis.

Iohannis: În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi

În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Întrebat dacă este vorba despre o ordonanță de urgență, șeful statului a spus că Guvernul este cel care va face publică varianta la care va recurge.

"În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă s-a discutat despre adoptarea unei ordonanțe de urgență a Cabinetului Orban pentru alegerea primarilor în două tururi, Iohannis a răspuns: "Veți primi de la guvern variantele pe care le va promova".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…