Preşedintele Sri Lankăi, oprit de vameşi în timp ce încerca să plece din ţară

Preşedintele Sri Lankăi, oprit de vameşi în timp ce încerca să plece din ţară

Preşedintele Gotabaya Rajapaksa a ales să plece din ţară în ajunul zilei în care trebuia să-şi dea demisia. Însă, potrivit France 24, planul său a eşuat, deoarece a fost împiedicat de vameşi.

Fratele său, Basil Rajapaksa, fost ministru de Finanţe, a fost de asemenea împiedicat să plece din ţară.

Cetăţean al Statelor Unite, Basil Rajapaksa intenţiona, la fel ca preşedintele ţării, să ajungă în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Sâmbătă, Gotabaya Rajapaksa a anunţat prin intermediul biroului său că va demisiona miercuri.

Parlamentul srilankez urmează să desemneze un succesor pe 20 iulie. Principalul partid de opoziţie din Sri Lanka l-a nominalizat pentru acest post pe liderul său, Sajith Premadasa, fiul unui preşedinte asasinat.

Familia Rajapaksa, care domină de mai mulţi ani scena politică a Sri Lankăi, este acuzată de actualele probleme economice ale acestei ţări de peste 20 de milioane de locuitori.

Odinioară o ţară cu venituri medii, cu un nivel de trai invidiat de India, Sri Lanka a fost afectată puternic de prăbuşirea industriei sale turistice în urma unui atac terorist în 2019 şi a pandemiei de COVID-19.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…