Președintele TSD Olt, Ionuț Ivan, trimis în judecată în stare de reținere

Președintele TSD Olt, Ionuț Ivan, trimis în judecată în stare de reținere

Președintele Asociației Club Sportiv FC Olt Slatina, președintele TSD Olt, Ionuț Ivan, care a fost reținut vineri seara de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a fost trimis în judecată în stare de reținere fiind inculpat pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al procurorilor, transmis sâmbătă AGERPRES.

Procurorii vor solicita sâmbătă magistraților de la Judecătoria Slatina arestarea preventivă a lui Ionuț Ivan pe o perioadă de 30 de zile.

Ionuț Ivan este acuzat că, în perioada 2013—2015, în calitate de președinte al ACS FC Olt Slatina, "și-a însușit prin retragere din contul acestei asociații sau prin efectuarea de plăți reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta suma de 803.946 de lei, iar, în aceeași perioadă de timp, a încheiat convenții civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligațiilor fiscale către bugetul general consolidat și ulterior a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126 334 lei; de asemenea, inculpatul a semnat în calitate de membru fondator al Asociației Club Sportiv FC Olt Slatina statutul și actul constitutiv conținând mențiunea că cenzor al asociației este expertul contabil C.A.M., mențiune necorespunzătoare adevărului", precizează sursa citată.

Un bun imobil al lui Ionuț Ivan a fost pus sub sechestru asigurător.

Clubul a jucat până anul trecut în Liga a II-a, iar apoi în Liga a III-a pentru că nu a mai primit finanțare de la Consiliul Județean Olt sau Primăria Slatina care i-au susținut activitatea în anii anteriori. Reprezentanții FC Olt au solicitat în mai multe rânduri în a doua jumătate a anului trecut fonduri de Primăria Slatina, însă au fost refuzați.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...