Președintele UEFA a dat verdictul în cazul adversarei României din preliminariile Euro 2024. Ce se va întâmpla cu naționala din Belarus

Președintele UEFA a dat verdictul în cazul adversarei României din preliminariile Euro 2024. Ce se va întâmpla cu naționala din Belarus

Aleksander Čeferin, în vârstă de 55 de ani, a fost reales pentru încă un mandat la președinția UEFA. Chiar în ziua alegerilor, el a declarat că naționala din Belarus nu a fost exclusă din preliminariile Euro 2024, deși acest lucru a fost cerut chiar și de membrii Parlamentului European.

FOTO EPA EFE

Aflat la conducerea președinției UEFA, Aleksander Čeferin a fost reales pentru un nou mandat după ce nu a avut contracandidat, la fel cum s-a întâmplat și în urmă cu 4 ani. Aleksander Čeferin este la conducerea UEFA din 2016.

În cadrul conferinței de presă organizată după alegerile de la Congresul forului continental de la Lisabona, Čeferin a afirmat că UEFA a decis să nu excludă naționala Belarusului și nici formațiile de club din această țară, din competițiile sale internaționale. Astfel, adversara din grupa României va rămâne în preliminariile Euro 2024.

De asemenea, Čeferin a anunțat că s-a decis ca Euro U19 feminin să nu mai aibă loc în Belarus.

„Am discutat și situația Belarusului. Am decis să nu mai organizăm acolo Euro U19 feminin. În celelalte cazuri, monitorizăm totul”, a declarat Čeferin, potrivit GSP .

Selecționata antrenată de Gheorghi Kondratiev a pierdut primele două partide din preliminariile Euro 2024 disputate în compania principalelor favorite ale grupei, Elveția (0-5) și România (1-2). După primele două jocuri Belarus este pe ultimul loc, cu 0 puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…