Președintele unui canal de televiziune de limbă persană, împușcat mortal la Istanbul

Președintele unui canal de televiziune de limbă persană, împușcat mortal la Istanbul

Said Karimian (45 de ani), președintele postului de televiziune de limba persană GEM TV, a fost împușcat mortal la Istanbul de persoane necunoscute, au anunțat media turce, relatează duminică AFP.

Britanic de origine iraniană Said Karimian, proprietar al grupului GEM TV, și unul dintre asociații săi, kuweitian, au fost uciși sâmbătă seara în cartierul Maslak, potrivit cotidianului Hurriyet.

La câteva ore de la dublul asasinat, media locale au indicat inițial că victimele sunt 'doi iranieni'.

Potrivit agenției de presă turcă Dogan, cei doi bărbați se aflau la bordul unui vehicul de lux la Maslak, pe malul european al orașului Istanbul, când un jeep le-a blocat drumul. Agresorii au ieșit din vehicul și au deschis focul. Apoi au fugit și mașina lor a fost găsită incendiată în alt cartier.

GEM TV are sediul la Dubai și difuzează pentru un public persanofon emisiuni occidentale care nu sunt recepționate în Iran.

Teheranul acuză canalele prin satelit că difuzează emisiuni americane și telenovele turcești în încercarea de a occidentaliza modul de viață al iranienilor.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front