Preşedintele Zelenski promite o rezistenţă dură la ofensiva rusă aşteptată în estul Ucrainei

Preşedintele Zelenski promite o rezistenţă dură la ofensiva rusă aşteptată în estul Ucrainei

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnalat că Ucraina se pregăteşte să opună o rezistenţă dură în faţa unei ofensive ruse pe scară largă în estul Ucrainei, transmite duminică dpa.

"Nu vom renunţa la teritoriul nostru", a declarat duminică pentru CNN liderul de la Kiev, adăugând că lupta pentru regiunea Donbas ar putea modela rezultatul războiului în ansamblu, ceea ce înseamnă că Ucraina trebuie să se menţină fermă pe poziţie.

Volodimir Zelenski a spus că dialogul cu Rusia este important, dacă este posibil, dar a spus că este dificil, având în vedere atrocităţile comise la Bucea şi în alte părţi ale ţării."Societatea noastră nu vrea să continuăm discuţiile" cu Rusia, a spus preşedintele ucrainean, adăugând că ceea ce s-a întâmplat a fost o "mare tragedie".

Preşedintele Zelenski şi-a reînnoit, de asemenea, apelurile ca Occidentul să trimită mai multe echipamente militare armatei ucrainene, cât mai curând posibil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…