Președinție: E sub nivelul atribuțiilor șefului statului să se implice în negocierile dintre partide

Președinție: E sub nivelul atribuțiilor șefului statului să se implice în negocierile dintre partide

Președintele nu se implică, evident, în negocierile dintre partide, un astfel de demers fiind sub nivelul atribuțiilor sale, a precizat joi Administrația Prezidențială, într-un răspuns la solicitarea AGERPRES referitoare la o posibilă implicare a lui Klaus Iohannis în negocierile de fuziune dintre PNL și UNPR.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că informația conform căreia liderii UNPR Valeriu Steriu și Gabriel Oprea s-ar fi întâlnit cu președintele Klaus Iohannis trebuie lămurită, pentru că ar fi vorba despre implicare neconstituțională a șefului statului în viața de partid.

"Imediat după alegeri, dl Steriu și am înțeles că și dl Oprea au avut o întâlnire cu cei de la PNL fără ca nouă să ne spună că ar vrea să meargă la PNL și înainte să meargă să aibă de la noi o contra-ofertă, dincolo de faptul că tipul ăsta de licitație politică nu e sănătoasă și în general PSD nu participă la așa ceva. Mi s-a părut incorect. Un senator care a venit la noi — a zis că nu vrea să meargă către PNL — ne-a spus că dl Oprea le-a spus că inclusiv cu dl Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informație care, dacă se dovedește reală, e ceva foarte grav", a declarat Dragnea la Târgoviște, unde a avut loc reuniunea CExN al PSD.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...