Preşedinţii Trump şi Macron au convenit asupra organizării reuniunii G7 "în persoană" într-un viitor apropiat

Preşedinţii Trump şi Macron au convenit asupra organizării reuniunii G7 "în persoană" într-un viitor apropiat

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său francez Emmanuel Macron au convenit joi, în cadrul unui apel telefonic, că reuniunea G7 ar trebui să fie organizată "în persoană", într-un viitor apropiat, conform informaţiilor date publicităţii de Casa Albă, transmite vineri Reuters.

Preşedintele Trump a anulat în luna martie întâlnirea liderilor G7, programată să se desfăşoare pe 10 iunie în Statele Unite, în contextul în care pandemia noului coronavirus a determinat restricţionarea călătoriilor internaţionale.

Săptămâna trecută, preşedintele Trump a spus că încearcă să reia ideea unei reuniuni cu participare "în persoană" deoarece aceasta ar transmite mesajul că lumea revine la normal. El a propus organizarea conferinţei la reşedinţa prezidenţială de la Camp David din Maryland.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Robert O'Brien a declarat duminică că, în cazul organizării unei reuniuni G7 cu participare "în persoană", aceasta va avea loc la sfârşitul lunii iunie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron este deschis să călătorească în SUA pentru întâlnirea G7 dacă situaţia epidemică a COVID-19 o permite, a declarat un oficial al administraţiei prezidenţiale de la Paris săptămâna trecută.

G7 este format din SUA, Italia, Japonia, Canada, Franţa, Germania şi Marea Britanie, precum şi Uniunea Europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…