Presupusa ingerință rusă în alegerile americane: Trump ar fi dictat declarația fiului său (presă)

Presupusa ingerință rusă în alegerile americane: Trump ar fi dictat declarația fiului său (presă)

Președintele american Donald Trump ar fi dictat fiului său Donald Trump jr. povestea pe care acesta a expus-o în luna iulie în mod public despre întâlnirea sa cu o avocată rusă în 2016, în plină campanie electorală, a dezvăluit luni publicația Washington Post, citată de AFP.

La mijlocul lunii iulie, fiul cel mare al președintelui american a recunoscut că s-a întâlnit anul trecut cu avocata rusă Natalia Veselnițkaia, care i-a fost prezentată drept emisar al guvernului rus aflat în posesia unor informații potențial compromițătoare la adresa lui Hillary Clinton, contracandidata democrată a tatălui său în alegeri.

Această întâlnire a avut loc în biroul său, el fiind însoțit de ginerele actualului președinte american, Jared Kushner, și de directorul de campanie al acestuia, Paul Manafort.

Dar "a devenit foarte repede evident că ea nu are nicio informație interesantă" și că obiectivul său real este de a discuta despre adoptarea copiilor ruși de către cuplurile americane, ca parte a unui program suspendat de președintele rus Vladimir Putin, a declarat fiul cel mare al lui Donald Trump.

Washington Post susține că președintele însuși a dictat această declarație fiului său. El ar fi făcut aceasta în timp ce se afla la bordul Air Force One, când revenea de la summitul G20, ce s-a desfășurat în zilele de 7 și 8 iulie la Hamburg, în Germania.

Citând persoane având legătură cu acest caz, Washington Post afirmă că echipa de juriști a președintelui a dorit să prezinte această întâlnire drept o capcană întinsă de democrați împotriva lui Trump Jr. și a președintelui însuși, care în acel moment era candidat la președinție.

Potrivit ziarului citat, consilieri ai președintelui se tem acum că implicarea directă a lui Donald Trump în declarația fiului său îl poate pune într-o situație juridică periculoasă.

"A fost ... inutil", a declarat pentru Washington Post, sub rezerva anonimatului, un consilier al lui Donald Trump.

"El nu crede că este periculos în plan juridic, el o vede ca pe o problemă politică pe care trebuie să o rezolve singur", a declarat aceeași sursă.

Unul din avocații lui Trump, Jay Sekulow, a reacționat imediat la acest articol, spunând că "pe lângă faptul că sunt fără consecințe, aceste afirmații sunt inexacte și irelevante".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro