Prețul exorbitant cu care s-a vândut o parcelă de nisip în Dubai

Prețul exorbitant cu care s-a vândut o parcelă de nisip în Dubai

Un petec de nisip de pe o insulă artificială din Dubai s-a vândut la 19 aprilie cu suma de 34 de milioane de dolari. Este un record chiar și pentru această zonă, scrie bloomberg.com.

Insulă artificială în Dubai FOTO www.bloomberg.com

Parcela goală, în suprafață de 24.500 de metri pătrați, se află pe Jumeirah Bay Island, o bucată de pământ în formă de căluț de mare, la care se ajunge pe un pod de pe partea continentală a Dubaiului.

Vânzătorul este Umar Kamani, fostul director executiv al retailerului britanic de modă PrettyLittleThing. El a cumpărat proprietatea în urmă cu doi ani pentru 36,5 milioane de dirhami, ceea ce i-a adus un profit de 88,5 milioane de dirhami fără să construiască nimic.

Cumpărătorul, a cărui identitate este secretă, nu locuiește în Emiratele Arabe Unite. El plănuiește să construiască o casă de vacanță pentru familie pe această proprietate.

Piața imobiliară amețitoare a orașului a fost alimentată de prețurile ridicate ale petrolului, de dorința bogaților lumii de a-și parca averea în proprietăți și de sentimentul că Dubaiul, cu taxe și infracționalitate reduse, este un refugiu în vremuri de pandemie și război.

Și cetățenii ruși au cumpărat proprietăți în orașul care încă îi primește cu brațele deschise, în timp ce noile vize „de aur“ pentru rezidenți pe termen lung atrag și alte persoane cu avere să investească în imobiliare în Dubai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene