Prețul măștilor și al dezinfectanților din Italia a explodat, procurorii au deschis o anchetă

Prețul măștilor și al dezinfectanților din Italia a explodat, procurorii au deschis o anchetă

Procurorii italieni au deschis o anchetă penală pentru fapte de ”speculă” după ce prețurile măștilor sanitare și ale dezinfectanților au explodat în Italia, pe fondul cererii uriașe determinate de epidemia de coronavirus, transmite publicația  Corriere della Sera .

Un pachet de 50 de măști sanitare care în mod normal costa 8 euro se vinde acum pe Ebay Italia cu 69 de euro, potrivit Corriere.

Investigația in rem (care verifică deocamdată faptele) a fost deschisă de procurorii din Milano, unul dintre orașele lovite dur de epidemie.

Procurorii bănuiesc că mai mulți distribuitori de asemenea materiale au făcut stocuri uriașe, golind practic piața, iar apoi au pus în vânzare produsele la prețuri exorbitante pe internet. Iar mulți italieni plătesc din cauza panicii instalate în partea de nord a țării.

Faptele suspectate sunt pedepsite cu închisoare de la șase luni la trei ani și amenzi de până la 25.000 de euro, potrivit Codului Penal din Italia.

Un fenomen similar se întâlnește și în România, cu creșteri de 100% a prețului la măștile sanitare pe anumite site-uri de comerț.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

4 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska