Prețul măștilor și al dezinfectanților din Italia a explodat, procurorii au deschis o anchetă

Prețul măștilor și al dezinfectanților din Italia a explodat, procurorii au deschis o anchetă

Procurorii italieni au deschis o anchetă penală pentru fapte de ”speculă” după ce prețurile măștilor sanitare și ale dezinfectanților au explodat în Italia, pe fondul cererii uriașe determinate de epidemia de coronavirus, transmite publicația Corriere della Sera.

Un pachet de 50 de măști sanitare care în mod normal costa 8 euro se vinde acum pe Ebay Italia cu 69 de euro, potrivit Corriere.

Investigația in rem (care verifică deocamdată faptele) a fost deschisă de procurorii din Milano, unul dintre orașele lovite dur de epidemie.

Procurorii bănuiesc că mai mulți distribuitori de asemenea materiale au făcut stocuri uriașe, golind practic piața, iar apoi au pus în vânzare produsele la prețuri exorbitante pe internet. Iar mulți italieni plătesc din cauza panicii instalate în partea de nord a țării.

Faptele suspectate sunt pedepsite cu închisoare de la șase luni la trei ani și amenzi de până la 25.000 de euro, potrivit Codului Penal din Italia.

Un fenomen similar se întâlnește și în România, cu creșteri de 100% a prețului la măștile sanitare pe anumite site-uri de comerț.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia