Prețul plătit de unitatea rusă de forţe aeropurtate de elită în războiul din Ucraina | Analiză BBC

Prețul plătit de unitatea rusă de forţe aeropurtate de elită în războiul din Ucraina | Analiză BBC

Kostroma este o locație potrivită pentru a vedea efectele războiului din Ucraina asupra Rusiei. Acest oraș găzduiește un regiment faimos care a fost în fruntea tuturor bătăliilor importante din „operațiunea militară specială”, relatează BBC.

Numărul real al morților este probabil mult mai mare. Foto PERVAYA PELOSA via BBC

Regimentul 331 de Asalt al Parașutiștilor Kostroma a fost subiectul unor investigații ale emisiunii Newsnight de la BBC la scurt timp de la lansarea invaziei. Acestea au dezvăluit prețul plătit de regiment. Până în luna aprilie a anului trecut, au fost confirmate 39 de decese , 62 până la sfârșitul lunii iulie, iar în prezent bilanțul a crescut la 94.

O înregistrare video descoperită pe rețeaua de socializare V'Kontakte arată mormintele soldaților într-un cimitir situat la nord-est de Kostroma.

Numărul real al morților este probabil mult mai mare. Mai mulți militari au fost dați dispăruți, fiind posibil ca unii dintre aceștia să se numere printre morți.

Pierderea de vieți omenești a stârnit multe comentarii în Kostroma , care se află la circa 300 de kilometri nord-est de Moscova și care are o populație de circa un sfert de milion de locuitori. Un site web local relata primăvara trecută că întregul război din Afganistan, care a durat nouă ani, a costat orașul 56 de militari.

Serghei Sitnikov, guvernatorul din Kostroma numit de Kremlin, a fost în fruntea încercărilor de a convinge oamenii că militarii orașului sunt susținuți în mod corespunzător. Vizitele lui Sitnikov în spitale, cazărmi și chiar pe front au fost difuzate de televiziunile locale.

„Să vă întoarceți acasă în viață"

Cu ocazia unei vizite pe front, care a avut loc în luna decembrie, Sitnikov a transmis telespectatorilor că „trebuie să îi ajutăm pe băieți astfel încât să aibă condiții decente”.

De asemenea, televiziunea locală a transmis și mesajul pe care Sitnikov a ținut să-l transmită soldaților regimentului: „Vă doresc multă sănătate, succese, îndeplinirea tuturor sarcinilor... și să vă întoarceți acasă în viață".

Din Regimentul 331 de Asalt al Paraşutiştilor Kostroma ar face parte aproximativ 1.500-1.700 de persoane. În momentul în care a fost trimis pentru prima dată în Ucraina, în luna februarie a anului 2022, a desfășurat două grupuri de batalioane, ceea ce însemna un total de 1.000 - 1.200 de soldați. După ce a suferit pierderi grele în încercarea eșuată de a ajunge la Kiev, regimentul a fost retras.

Ulterior, regimentul a fost desfășurat în Izium la începutul verii, Herson mai târziu, iar în prezent s-a întors în Donbas.

Mai mult decât atât, presa locală a prezentat comemorări ale soldaților căzuți din Kostroma. În luna decembrie, un post de televiziune a prezentat dezvelirea unei plăci în cinstea lui Eduard Reunov, un parașutist din Regimentul 331, care a fost ucis în Ucraina.

Placa comemorativă dedicată soldatului Reunov din regimentul 331 Kostroma.

Placa comemorativă dedicată soldatului Reunov. Foto GTRK KOSTROMA via BBC

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante