Preţurile petrolului au crescut cu peste 2 dolari, după ce Agenţia Internaţională pentru Energie şi-a majorat prognoza de creştere a cererii de ţiţei pentru acest an

Preţurile petrolului au crescut cu peste 2 dolari, după ce Agenţia Internaţională pentru Energie şi-a majorat prognoza de creştere a cererii de ţiţei pentru acest an

Unul din motivele pentru care s-a ridicat prognoza de creştere a cererii de ţiţei se datorează creşterii preţurilor la gaze naturale care i-au determinat pe mulţi consumatori să treacă la petrol, relatează news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,20 dolari, sau 2,3%, până la 99,60 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate au crescut cu 2,41 dolari sau cu 2,6%, până la 94,34 dolari pe baril.

”Preţurile gazelor naturale şi electricităţii au crescut la noi recorduri, stimulând înlocuirea gazelor cu petrol în unele ţări”, a afirmat agenţia din Paris, în raportul său lunar privind petrolul.

AIE şi-a mărit estimarea pentru cererea de petrol în 2022 cu 380.000 de barili pe zi (bpd). Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi-a redus joi previziunile pentru 2022 privind creşterea cererii mondiale de petrol, invocând impactul economic al invaziei Ucrainei de către Rusia, inflaţia ridicată şi eforturile de a controla pandemia.

OPEC se aşteaptă ca cererea de petrol pentru 2022 să crească cu 3,1 milioane bpd, mai puţin cu 260.000 bpd faţă de prognoza anterioară. Cu toate acestea, OPEC încă vede o cifră globală a cererii globale de petrol mai mare decât IEA pentru 2022.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean