Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2%

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2%

Preţurile petrolului au scăzut cu 2%, vineri. În continuare temerile de recesiune au umbrit perspectivele cererii, relatează news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 1,5%, până la 98,13 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,08 dolari sau cu 2,2%, până la 92,26 dolari pe baril.

Cele două contracte au avansat joi cu peste 2%. Preţul petrolului Brent a crescut săptămâna aceasta cu 3.5%, în timp ce preţul petrolului WTI A crescut cu 3.7%, după ce săptămăna trecută a avut loc o scădere de 14%. Creşterea se datorează temerilor că inflaţia şi ratele dobânzilor aflate în creştere vor afecta creşterea economică şi cererea de combustibil.

”Ne retragem puţin după marea ascensiune de ieri”, a spus Phil Flynn, analist la grupul Price Futures.

Joi, producătorul de petrol din Golful Mexic, SUA, Shell, a declarat că a oprit producţia la 3 platforme de mare adâncime. Producţia totală a acestor platforme este de 410.000 de barili de petrol pe zi.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean