Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,7%, în august

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,7%, în august

Preţurile producţiei industriale (piaţă internă şi piaţă externă) au scăzut, în august, cu 0,7% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, iar de la lună la lună, august faţă de iulie 2020, acestea au coborât cu 0,2%, relevă datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La nivelul preţurilor producţiei industriale de pe piaţa internă există o scădere de 0,26% în august faţă de iulie, respectiv o coborâre de 0,95% raportat la aceeaşi lună din anul anterior.

Totodată, pentru piaţa externă, preţurile producţiei industriale au scăzut, în august 2020, cu aproximativ 0,07% faţă de iulie 2020, şi au coborât cu 0,17% comparativ cu datele din august 2019.

Pe marile grupe industriale, în august 2020 faţă de august 2019, statistica INS arată creşteri importante de preţuri în cazul industriei bunurilor de uz curent (+3,60%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,80%) şi industria bunurilor de capital (+4,91%).

În cazul industriei energetice se înregistrează o scădere de 11,12%, iar în industria bunurilor intermediare o reducere de 0,05%.

În industria extractivă s-a consemnat o scădere a acestor preţuri cu 3,87%. În producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se constată o scădere cu 3,71%, în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare o creştere de 4,20%, iar în industria prelucrătoare o reducere cu 0,03%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…