Preţurile producţiei industriale au scăzut mai puţin în România decât în UE, în luna martie

Preţurile producţiei industriale au scăzut mai puţin în România decât în UE, în luna martie

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna martie 2020, comparativ cu luna februarie 2020, o scădere de 1,4% în Uniunea Europeană (UE) şi un declin de 1,5% în zona euro, arată datele publicate, marţi, de Eurostat.

Statele membre unde preţurile producţiei industriale au înregistrat cele mai semnificative scăderi sunt: Grecia (minus 5,3%), Lituania (minus 5,1%) şi Spania (minus 3%). În România, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 1,1% în luna martie, după un declin similar în luna februarie. Singurele state membre unde preţurile producţiei industriale au crescut de la o lună la alta sunt: Cipru (0,5%), Letonia şi Malta (ambele cu un avans de 0,2%).

În ritm anual, martie 2020 comparativ cu luna martie 2019, în România preţurile producţiei industriale au înregistrat o creştere de 1%, după un avans de 3% în februarie. Comparativ, în Uniunea Europeană preţurile producţiei industriale au înregistrat o scădere de 2,5% în ritm anual, iar în zona euro au scăzut cu 2,8%.

Singurele state membre UE în care, în ritm anual, preţurile producţiei industriale au înregistrat o creştere mai mare decât în România au fost: Cipru (4,4%), Slovacia (2,2%), Bulgaria (1,8%), Ungaria (1,6%) şi Malta (1,1%).

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 0,7%, în martie 2020, faţă de aceeaşi lună din anul precedent. Potrivit INS, în luna martie 2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,2% faţă de luna februarie 2020. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”