PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 6 - 12 MARTIE 2017

PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 6 - 12 MARTIE 2017

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 6 - 12 martie 2017:

*** Curtea Constituțională a României va discuta marți, 7 martie, sesizarea Avocatului Poporului privind legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

În 5 ianuarie, Avocatul Poporului a anunțat că a sesizat Curtea cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în situație de incompatibilitate.

Potrivit Avocatului Poporului, "prevederile art. 2 din Legea 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerințele constituționale de previzibilitate și proporționalitate a legii și nu permit recunoașterea dreptului la diferență pentru ocuparea, în condiții de egalitate și fără restricții nerezonabile, a unei funcții ce implică exercițiul autorității de stat".

*** Primăria Municipiului București va marca Ziua Internațională a Femeii printr-un concert în Piața Universității, Andra, Smiley și Direcția 5 fiind doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă.

Concertul va avea loc miercuri, 8 martie, începând cu ora 19,00, și încheie cele 13 zile de sărbătoare din cadrul evenimentului 'București, Capitala Iubirii'.

Pe scenă va urca și Connect-R, Pepe va încinge atmosfera cu acorduri de latino, flamenco și pop, iar baladele rock ale Direcției 5 și hiturile pop ale lui Smiley pregătesc recitalul R&B care va fi susținut de Andra. Ea va urca pe scena din Piața Universității alături de artiștii hip-hop Shift, Cabron și de rapperul What's UP.

Concertul este prezentat de Liana Stanciu și Silviu Andrei. Intrarea la eveniment este liberă.

*** "Moonlight" ("În lumina lunii"), recompensat cu trofeul pentru cel mai bun film la cea de a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar, va rula pe marile ecrane românești începând de vineri, 10 martie.

Dintr-un total de opt nominalizări, drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins).

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante