Prezentarea torţelor olimpice în regiunea Tokyo, amânată din cauza Covid-19

Prezentarea torţelor olimpice în regiunea Tokyo, amânată din cauza Covid-19

Prezentarea torţelor Jocurilor Olimpice şi Paralimpice în regiunea Tokyo a fost amânată ca urmare a înrăutăţirii situaţiei sanitare generate de pandemia de coronavirus, informează agenţia Xinhua.

Guvernul metropolitan din Tokyo a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat, că decizia a fost luată "pentru a reduce fluxul de oameni şi răspândirea în continuare a Covid-19".

Torţele au călătorit în 14 locuri, începând cu data de 2 noiembrie, iar joi urmau să fie expuse în oraşul Akiruno, aflat la circa 50 km de Tokyo, însă prezentarea a fost amânată până pe 29 ianuarie.

Alte evenimente dedicate Jocurilor Olimpice din această vară ar putea fi amânate, după ce premierul japonez Yoshihide Suga a declarat starea de urgenţă în regiunea metropolitană Tokyo, care include prefecturile Tokyo, Saitama, Chiba şi Kanagawa, autorizând măsuri mai dure pentru combaterea reapariţiei infectărilor cu Covid-19.

Starea de urgenţă va fi efectivă până în data de 7 februarie, cu măsuri care includ recomandări către populaţie de a rămâne acasă şi apeluri către restaurante şi baruri de a nu mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi de a închide la ora 20:00.

De asemenea, sălile de sport, magazinele şi instalaţiile de divertisment vor fi avea un program mai scurt.
AGERPERS (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990