Prezidenţiale2019/ Bălan (STS): Categoric va fi un timp mult mai mic de aşteptare la secţiile din străinătate

Prezidenţiale2019/ Bălan (STS): Categoric va fi un timp mult mai mic de aşteptare la secţiile din străinătate

Prim-adjunctul directorului STS, Ionel-Sorin Bălan, a declarat luni că alegătorii din străinătate vor avea un timp mult mai mic de aşteptare la secţiile de votare la alegerile prezidenţiale.

"Am făcut o statistică la nivelul procesului electoral din luna mai. Timpul mediu de scanare a unei cărţi de identitate - respectiv de la introducerea în fanta dispozitivului tabletei şi până la validarea în sistem - a fost de aproximativ 15 secunde. Pe de altă parte, buletinele care nu pot fi scanate, întrucât sunt acte de identitate mai vechi, pot fi preluate prin introducerea manuală în interfaţă. (...) Introducerea manuală nu poate să dureze mai mult de 13 secunde. (...) Timpul mediu de preluare a CNP-ului a fost de 15 - 16 secunde. De asemenea, prin faptul că nu se vor mai lua datele alegătorilor pe listele suplimentare în scris pe cele două tablete şi acestea vor fi generate automat la sfârşitul zilei de sistem, având în vedere preluarea CNP-ului şi a datelor de identificare şi a semnăturii în mod electronic, categoric va fi un timp mult mai mic în secţiile de votare din străinătate pentru un alegător", a spus Bălan, într-un briefing de presă.

El a menţionat că în fiecare secţie de votare există în medie câte şapte tablete în străinătate şi câte opt tablete pentru Europa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...