Prietenul premierului maghiar este cel mai bogat om din Ungaria

Prietenul premierului maghiar este cel mai bogat om din Ungaria

Azi, a apărut a 21-a oară în Ungaria publicaţia Top 100, cu cei mai bogaţi maghiari. Este interesant de remarcat că, în ciuda pandemiei şi a crizei energetice, averea totalizată a celor mai înstăriţi cetăţeni ai Ungariei nu a scăzut, ci a crescut cu 637 de miliarde de forinţi (1,56 miliarde de euro). Pe primul loc se află, din nou, primarul comunei Felcsút, Mészáros Lőrinc, prieten din copilărie cu prim-ministrul Orbán Viktor. Acesta ocupă acest loc, în condiţiile în care statistica nu include licitaţia câştigată recent de firma lui pentru construcţia unui segment de autostradă. Averea edilului localităţii de naştere a premierului maghiar este de 480 de miliarde de forinţi (1,2 miliarde de euro).

Pe locul doi se află bancherul Csányi Sándor preşedintele-director general al grupului de bănci OTP (prezent şi în România şi în alte 10 ţări) cu 420 de miliarde de forinţi (1,05 miliarde de euro), iar pe locul trei se situează proprietarul majoritar al firmei producătoare de subansamble de maşini MPH Holding, Felcsuti Zsolt.

Cei mai mulţi de pe lista bogaţilor sunt dezvoltatori imobiliari sau lucrează în sectorul energetic, în special în domeniul producţiei şi comercializării de panouri solare fotovoltaice.

În primii 100 de bogaţi au intrat doar două femei Hermann Kamilla şi Schmidt Mária, amândouă lucrează în domeniul imobiliar.

Top 100 a măsurat nu doar averile, ci şi influenţa personalităţilor publice. Cel mai influent om al Ungariei – conform studiului – este Orbán Viktor, cel care în fruntea partidului său Fidesz, în 3 aprilie a câştigat alegerile parlamentare şi a devenit a cincea oară premierul Ungariei. Cel mai bine plasat politician al Opoziţiei este primarul general al Budapestei, Karácsony Gergely, care se află pe locul 30.

Székely Ervin, RADOR

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”