Prigojin a fost înmormântat în secret într-un cimitir din Sankt Petersburg. Anunțul mercenarilor Wagner

Prigojin a fost înmormântat în secret într-un cimitir din Sankt Petersburg. Anunțul mercenarilor Wagner

Cimitirul Serafimovskoe din Sankt Petersburg era marţi sub o intensă pază a poliţiei, care a închis drumurile din zonă, pe fondul speculaţiilor pe canalele locale de Telegram potrivit cărora şeful companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, ar putea fi înmormântat în cimitirul care este de obicei rezervat pentru funeralii militare, dar unde sunt îngropaţi şi părinţii lui Vladimir Putin, relatează Associated Press, CNN şi Reuters, scrie ziare.com.

UPDATE Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost înmormântat în mod privat în cimitirul Porokhovsky din Sankt Petersburg, potrivit echipei sale de presă.

Alte cimitire din orașul rusesc fuseseră menționate anterior în rapoartele mass-media ca locuri probabile pentru înmormântare. Secretul a înconjurat aranjamentele funerare, iar Kremlinul a declarat anterior că președintele Vladimir Putin nu va participa.

Serviciul de presă al lui Prigozhin a precizat că despărțirea de el ”a avut loc într-un format închis” și că ”cei care doresc să-și ia rămas bun pot vizita cimitirul Porokhovsky”.

Textul inițial: Mercenarii ruşi din Wagner începuseră să se adune marţi la cimitir. Surse oficiale nu au confirmat data sau locul înmormântării lui Prigojin, dar Kremlinul anunţase că revine familiei să stabilească detaliile funeraliilor, însă preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să participe.

Site-ul de ştiri Fontanka din Sankt Petersburg şi alte câteva instituţii media au relatat că Prigojin, în vârstă de 62 de ani, ar putea fi înmormântat încă de marţi la cimitirul Serafimovskoe din oraş. Cordoane semnificative de poliţie au înconjurat cimitirul, unde sunt înmormântaţi şi părinţii lui Putin, însă patrule de poliţie sporite au fost văzute şi în alte cimitire din oraş.

Ulterior, canalele media ruseşti au aflat că este vorba despre înmormântarea lui Valeri Cekalov, cel care era şeful părţii de logistică în cadrul companiei Wagner şi care se afla împreună cu Prigojin în avionul care s-a prăbuşit săptămâna trecută. Acesta a fost înmormântat la Cimitirul de Nord din Sankt Petersburg. Familia lui Valeri Cekalov a fost însoţită de zeci de persoane.

Cekalov a fost unul dintre adjuncţii şefului Wagner care a lucrat cu acesta însă de la începutul anilor 2000, potrivit unui raport al Centrului Dossier, un grup de investigaţie rusesc condus de miliardarul rus în exil Mihail Hodorkovski. Cekalov a supravegheat toate proiectele "civile" ale lui Prigojin în străinătate, inclusiv explorarea geologică, producţia de petrol şi agricultura, precum şi logistica companiei.

În iulie, Departamentul de Stat al SUA a impus sancţiuni împotriva lui Cekalov pentru că a acţionat în numele lui Prigojin, menţionând că acesta "a facilitat transporturi de muniţii către Federaţia Rusă".


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?