Prigojin acuză forțele militare rusești că au încercat să-i arunce în aer mercenarii

Prigojin acuză forțele militare rusești că au încercat să-i arunce în aer mercenarii

Șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, care se ceartă de luni de zile cu șefii militari de rang înalt ai Rusiei, a escaladat vineri conflictul acuzând forțele pro-Moscova că au încercat să-i arunce în aer oamenii.

Evgheni Prigojin

Trupele Grupului Wagner al lui Prigojin s-au retras în mare parte din orașul Bahmut din estul Ucrainei, pe care l-au capturat în cea mai mare parte luna trecută după ce au suferit pierderi grele, și și-au predat pozițiile forțelor regulate rusești, scrie reuters.com.

Prigojin a declarat că oamenii săi au descoperit o duzină de locații în zonele din spate unde oficialii Ministerului Apărării au plantat diverse dispozitive explozive, inclusiv sute de mine antitanc.

Când au fost întrebați de ce au fost amplasate aceste încărcături, oficialii au indicat că a fost un ordin al superiorilor lor.

"Nu era necesar să se planteze aceste încărcături pentru a descuraja inamicul, deoarece (zona în cauză) se află în zona din spate. Prin urmare, putem presupune că aceste încărcături erau destinate să întâmpine unitățile Wagner care avansează", a declarat acesta.

Niciuna dintre încărcături nu a explodat și nimeni nu a fost rănit, a precizat el, adăugând:

"Nu a fost nimeni rănit: Presupunem că aceasta a fost o încercare de biciuire publică".

Ministerul rus al Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. Prigojin, care s-a plâns în mod regulat că oamenii săi nu au primit suficientă muniție pentru asaltul de la Bahmut, a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalți oficiali ruși din domeniul apărării au comis vreo "crimă" înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”