Prigojin, acuzat de un comandant rus că le-a oferit ucrainenilor indicii despre vărul lui Kadîrov

Prigojin, acuzat de un comandant rus că le-a oferit ucrainenilor indicii despre vărul lui Kadîrov

Adam Delimhanov, mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost vizat de artileria ucraineană în urma unor indicii oferite de mercenarii lui Evgheni Prigojin, acuză comandantul rus Roman Venevitin.

Comandantul Roman Venevitin FOTO Twitter

Mai devreme, Ramzan Kadîrov a recunoscut că nu știe unde se află vărul său Adam Delimhanov și s-a rugat de serviciile secrete ucrainene să-l ajute în găsirea lui.

„Solicit serviciilor secrete ucrainene să furnizeze informații despre locul exact și pozițiile care au fost lovite, astfel încât să îl mai pot găsi pe dragul meu FRATE”, a scris liderul cecen pe Telegram, promițând totodată o „recompensă generoasă”.

Informațiile cu privire la situația lui Delimhanov sunt contradictorii, în condițiile în care un deputat rus și un comandant cecen spun că este în viață și se află probabil acasă, în Cecenia.

Totuși, comandantul rus Roman Venevitin, care a fost capturat și torturat de mercenarii Wagner după ce a deschis focul împotriva acestora în timpul retragerii din Bahmut, îi acuză pe „oamenii lui Prigojin” că au furnizat părții inamice informații despre locația lui Delimhanov.

Potrivit lui Venevitin, Adam Delimhanov se află în stare critică, după ce a fost vizat de artileria ucraineană. Comandantul rus spune că Wagner l-a pus pe tavă ucrainenilor în semn de răzbunare.

„Conform informațiilor pe care le am, acum s-au răzbunat pe Ramzan Kadîrov, care mai devreme a amenințat că va face dezvăluiri despre sursele averii lui Prigojin, care este furnizor de alimente pentru armata noastră încă din 2006”, afirmă Venevitin.

Adam Delimhanov a recurc la această amenințare după ce șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a sugerat că paramilitarii lui Kadîrov nu ar avea capabilitățile necesare să ocupe autoproclamata Republică Populară Donețk, în estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat