Prigojin ajunță că grupul Wagner se va retrage din Bahmut înainte de 1 iunie

Prigojin ajunță că grupul Wagner se va retrage din Bahmut înainte de 1 iunie

Capturarea Bahmut a fost revendicată sâmbătă de Prigojin, care a dat atunci asigurări că va preda controlul asupra oraşului trupelor regulate ruse pe 25 mai.

Soldați din grupul Wagner

Grupul paramilitar rus Wagner a anunţat luni că forţele sale se vor retrage din Bahmut începând cu 25 mai până cel târziu pe 1 iunie şi vor ceda poziţiile lor armatei regulate ruse, după ce au revendicat capturarea acestui oraş-simbol din estul Ucrainei , informează AFP.

"La periferia de vest (a oraşului Bahmut), liniile de apărare sunt în funcţiune. Prin urmare, grupul Wagner părăseşte Artiomovsk (numele sovietic al Bahmut, n.r.) între 25 mai şi 1 iunie", a declarat Evgheni Prigojin, şeful forţelor Wagner, într-o înregistrare audio postată de serviciul său de presă, potrivit Agerpres.

Capturarea Bahmut a fost revendicată sâmbătă de Prigojin , care a dat atunci asigurări că va preda controlul asupra oraşului trupelor regulate ruse pe 25 mai.

"Dacă nu sunt suficiente unităţi ale Ministerului Apărării (pentru a ocupa Bahmut), există aici mii de generali (pentru a o face), trebuie format un regiment de generali, să li se dea arme şi totul va fi bine", a ironizat luni Prigojin, într-o nouă critică la adresa comandamentului militar rus, pe care îl vizează asiduu.

Kievul nu a confirmat pierderea oraşului Bahmut. Comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a afirmat, duminică, că trupele sale nu mai controlează decât o parte "insignifiantă" din oraş, dar continuă să avanseze pe flancuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...